Pioneja

Kesä on kukkakuvaajalle hienoa aikaa, valtavasti kukkia ja paljon valoa. Valon puolesta kukkakuvaus on välillä myös hetkestä kiinni. Iltapäivän aurinko tulee esiin pilven takaa ja valaisee kukan lehdet. Silloin pitäisi olla kamera valmiina!

Tämä kesä on ollut säiden puolesta haasteellinen. Sadetta on riittänyt ja kuvaamaan on pitänyt lähteä heti sään salliessa. Toisaalta sateesta oli myös hyötyä, sain hyviä kuvia kukista sateen jälkeen.

Joidenkin kukkien kukinta-aika on aika lyhyt eli jos haluaa kuvata juuri tietyn kukan, pitää olla valppaana. Pitäisi yrittää osua paikalle parhaaseen kukinta-aikaan ja toivoa hyviä kuvausolosuhteita. Valaistuksen kannalta paras hetki on aamulla ja iltapäivällä/illalla.

Pioni 5181
Pioni 5181

Olin tänä vuonna varannut useamman kuvauspäivän juhannuksen jälkeiselle viikolle. Erityisesti olin ajatellut kuvata punaisia pioneja, jotka lähes aina ovat tuolloin kukassa. Viileä kesän takia monien kukkien kukinta oli kuitenkin myöhässä, niin myös punaisten pionien. Näin ollen sainkin kukkakuvavalikoimaani ihanasti kukkivan vaaleanpunaisen pionin ja vasta nupullaan olevan punaisen pionin.

Pioni 5311
Pioni 5311

Ensi vuonna täytyy jatkaa punaisten pionien kuvaamista, jos ne vaikka sitten olisivat parhaassa kukassa!